Osmnáctý ročník Novoročního poháru se konal v mrazivém počasí

Ráno, když jsme připravovali střelnici na závod, se na teploměru vyšplhala teplota na neuvěřitelných -22°C! S napětím jsme očekávali, a to i z důvodu předešlé velké sněhové nadílky, kolik závodníků si i přes toto velmi mrazivé počasí najde cestu na střelnici Zahrádecký les v Dačicích. Je pravda, že v porovnání s předešlými ročníky se střelci sjížděli na střelnici velmi pozvolna a půl hodiny před závodem to vypadalo, že závod bude do oběda odstřílen.

Vítězové NP 2017

Přes všechny uvedené obtíže na střelnici přijelo 21 odvážných střelců z celé ČR. Než závod začal teplota se ustálila na – 10°C a střelnici zalilo sluníčko. Závod probíhal bez závad na zmrzlém zařízení. U každé z vrhaček jsme museli po celý závod nechat zapnuté plynové ohřívače. Když jsem po ukončení hovořil se střelci a ptal se jich na podmínky, nikdo si na mráz nestěžoval a společně chválili pohodu a klid, který závod provázel.
Soutěž byla vypsána na 45 terčů. 25 na automatickém trapu a 20 na loveckém kole. Po velmi vyrovnaném závodě a dobrém výkonu zvítězil s 41 zásahy ze 45 možných, Jan Bláha z Rodvínova a odměnou mu byla půlka jatečního prasete. Na druhém místě skončil se 40 zásahy Aleš Foral z Říčan u Brna. Třetí místo obsadil s 38 zásahy Vladimír Tomíšek z Valtínova.

Novoroční pohár 2017

Děkujeme střelcům i divákům za věrnost dačické střelnici a i za to, že si k nám našli cestu i přes velmi nepříznivé povětrnostní podmínky.
Zveme všechny 6. května 2017 na Dačický víceboj tříčlenných družstev, který je vypsán na 60 terčů pro každého střelce (20 LB; 20 LK; 20 Z+T). Ceny, tak jak je na dačické střelnici zvykem, budou připraveny pro všechny zúčastněné střelce.
Chtěl touto cestou poděkovat všem, kteří pomohli uspořádat tento zimní závod, který se konal za těžkých podmínek. Poděkování patří také všem sponzorům, bez kterých bychom tento závod nemohli uspořádat s tím, aby si každý zúčastněný závodník mohl domů odvézt pěknou cenu.

Bohuslav Ferdan,
ředitel závodu

Názory na “Osmnáctý ročník Novoročního poháru se konal v mrazivém počasí

  1. Hezký den přeji. Objevil jsem váš web čistě náhodou. Jsem však zmaten ve vyhledávání. Asi jsem hůře chápavý, nevím. Nemohu najít žádné fotky ze soutěží. Pokuste se mi prosím vysvětlit jak se k fotkám dostat. Děkuji.
    T

    • Dobry den, na webu byla chyba, prestal fungovat doplnek, ktery zobrazoval fotky primo na strance. Bud v prispevku najdete nekolik vlozenych fotek nebo je uplne dole v prispevku odkaz na fotogalerii na rajce.cz.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..