Výsledky – Novoroční pohár 2016

Sedmnáctý ročník Novoročního poháru 2016 na střelnici v Dačicích byl velmi vyrovnaný

Znovu si střelecký klub na střelnici Zahrádecký les v Dačicích ověřil, že první závod v nové sezoně je na této střelnici oblíbený. Do závodu se přihlásilo 39 střelců, kteří k nám vážili cestu z celé ČR. Tak jako každoročně, bojovalo se o hlavní cenu soutěže a tou je půlka jatečního prasete.

O Vánocích jsme si zvykli na krásné teplé počasí. Novoroční pohár nám v sobotu připomněl, že je to zimní soutěž a během dne se měnilo počasí od sluníčka po silné ochlazení s vánicí a končili jsme závod v husté mlze.

Závodníkům to však na náladě nic neubralo. Jsou to většinou i myslivci a Ti jsou na studené počasí zvyklí. Závod probíhal ještě v klidné vánoční pohodě a i technika nás po celý den ani jednou nezradila.

Soutěž byla vypsána na 45 terčů. 25 na automatickém trapu a 20 na loveckém kole. Po sečtení všech výsledků bylo zřejmé, že jasným vítězem se stal Ing. Libor Sobotka z Vatína u Žďáru nad Sázavou s celkovým počtem 39 zásahů. Od druhého do šestého místa měli střelci stejný počet zásahů a to 37. Druhé místo obsadil s lepší položkou na loveckém kole Aleš Foral z Říčan u Brna. O třetí až páté místo musel být proveden rozstřel na LK stanoviště č. 4., neboť střelci měli stejný počet zásahů, jak na AT, tak i na LK, 20 + 17. Po provedeném rozstřelu skončil na třetím místě Jan Bláha z Rodvínova. Čtvrtý skončil František Plát z Radotic a páté místo po rozstřelu zbylo na Vladimíra Tomíška z Valtínova, vítěze minulého ročníku Novoročního poháru.

Děkujeme střelcům i divákům za věrnost dačické střelnici a zveme všechny 7. května 2016 na Dačický víceboj tříčlenných družstev, který je vypsán na 60 terčů pro každého střelce (20 LB; 20 LK; 20 Z+T). Ceny, tak jak je na dačické střelnici zvykem, budou připraveny pro všechny zúčastněné střelce.

Novoroční pohár 2016

Novoroční pohár 2016

Novoroční pohár 2016 - vítězové

Novoroční pohár 2016 – vítězové

Fotografie:

http://bferdan.rajce.idnes.cz/NP_2016

http://bferdan.rajce.idnes.cz/NP_2016

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..