Foto – Víceboj družstev 2016

Dvanáctý ročník Dačického víceboje družstev měl krásnou atmosféru

Dvanáctý ročník Dačického víceboje družstev měl tentokrát zvláštní slavnostní atmosféru a to díky vyhlášení soutěže mladých příznivců přírody, která nese název „Mé toulky za zvěří“. Byli vyhlášeni vítězové všech mládežnických kategorií a to buď v malování zvěře v přírodě, nebo za vyřešení těžkého mysliveckého testu, který obsahoval 50 otázek. Střelnici společně s dětmi navštívili i rodinní příslušníci a tak závod měl krásnou atmosféru.

Do dačického víceboje se přihlásilo 15 družstev, což představuje 45 střelců. Byla mezi nimi i jedna žena, paní Jana Vystrčilová a nevedla si špatně. Závod byl vypsán na 60 terčů pro každého střelce, celkem 180 terčů pro družstvo. Střílelo se ve třech disciplínách:  Lovecké baterii 20 terčů, Loveckém kole 20 terčů a Zajíci s terči 20 terčů (8+12). Tentokrát na dačickou střelnici našly cestu i čtyři nové týmy z různých částí ČR a to díky článku o dačické střelnici, který napsala paní Kaasová z časopisu Myslivost. Krásné jarní počasí přispělo k dobré náladě a hladkému průběhu závodu. Nově přihlášené týmy se přesvědčily, že dačická specialita zajíc s terči je velmi těžkou disciplínou a tak s výjimkou vítězů, skončily v poli poražených. Dačický víceboj vyhrálo družstvo z Bystřice nad Pernštejnem ve složení Bělík Michal, Vrbas Josef a Vala Jiří s výborným nástřelem 148 bodů a zůstalo tak pouze jeden bod za rekordem, který vytvořilo legendární dačické družstvo ve složení Jindřich Krejdl, Ladislav Tomíšek a Jan Láník starší. Druhé místo obsadilo družstvo KUROZA Kunžak ve složení Bláha Jan, Štefl Jiří a Štefl Jaroslav s celkovým počtem 138 zásahů. Na třetím místě skončilo družstvo Staré Město střed se střelci Sejk Richard, Zdychynec Václav a Joska František se 131 zasaženými terči.

Všem zúčastněným družstvům děkujeme za věrnost dačické střelnici a již teď se těšíme na první soutěž v novém střeleckém kalendáři 2017 – Novoroční pohár (25 AT;20 LK), který pořádá Střelecký klub Dačice na střelnici Zahrádecký les a hlavní cenou je půlka prasete.

Bohuslav Ferdan
ředitel závodu

http://bferdan.rajce.idnes.cz/VD_2016/

http://bferdan.rajce.idnes.cz/VD_2016/

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..