Jubilejní dvacátý ročník Novoročního poháru 2019 na střelnici v Dačicích měl pravou zimní atmosféru

Po dlouhých letech spíše letního počasí se letošní jubilejní dvacátý ročník Novoročního poháru odehrával v pravé zimní atmosféře. Příprava letošního závodu byla velmi náročná. Jelikož se střelnice nachází na kopci a před závodem celý týden silně sněžilo, měli jsme problém se tam dostat. Díky obětavosti všech členů střeleckého klubu se podařilo řádnou sněhovou nadílku uklidit a připravit, jako vždy, pěkný závod. Milým překvapením bylo, že střelci z celé ČR vážili v tomto počasí cestu na naši střelnici. Je to pro nás potvrzení, že se jim u nás líbí a že to snad děláme dobře.

NP 2019 vitezove

NP 2019 vitezove

NP 2019

NP 2019

Do závodu se přihlásilo 29 střelců. Tak jako každoročně, bojovalo se o hlavní cenu soutěže a tou je půlka jatečního prasete.

Během závodu místy i silně sněžilo, závodníkům to však na náladě nic neubralo. Jsou to většinou i myslivci a Ti jsou na studené počasí zvyklí. Závod probíhal ještě v klidné vánoční pohodě a i technika nás po celý den ani jednou nezradila.

Soutěž byla vypsána na 45 terčů. 25 na automatickém trapu a 20 na loveckém kole. Po sečtení všech výsledků bylo zřejmé, že jasným vítězem se stal Vladimír  Tomíšek z Valtínova s celkovým počtem 40 zásahů. Na druhém místě skončil se 39 zásahy  Aleš Foral  z Říčan u Brna. Třetí místo obsadil s 37 zásahy (lepší položka na LK)  Jaroslav Štefl z Kunžaku.

Děkujeme střelcům i divákům za věrnost dačické střelnici.

Zveme všechny 4. května 2019 na Dačický víceboj tříčlenných družstev, který je vypsán na 60 terčů pro každého střelce (20 LB; 20 LK; 20 Z+T). Ceny, tak jak je na dačické střelnici zvykem, budou připraveny pro všechny zúčastněné střelce.

Poděkování patří také všem sponzorům, bez kterých bychom tento závod nemohli uspořádat.

Přeji všem pevné zdraví a úspěšný rok 2019.

 

Bohuslav Ferdan

Ředitel závodu

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..