Třináctý ročník Dačického víceboje družstev přinesl nový rekord!

Májové teplé počasí přivítalo na dačické střelnici 15 tříčlenných družstev, která přijela bojovat o vítězství ve třináctém ročníku Dačického víceboje družstev. Na naši střelnici přijelo 45 střelců s odhodláním překonat již deset let starý rekord, který činil 149 zásahů. Takto velká účast střelců svědčí o tom, že se jim u nás na střelnici líbí.

Víceboj družstev 2017

Víceboj družstev 2017

Víceboj družstev je střílen v mysliveckých disciplínách a to vždy s nahozením z pohotovostního postoje. Závod byl vypsán na 60 terčů pro každého střelce, celkem 180 terčů pro družstvo. Střílelo se ve třech disciplínách:  Lovecké baterii 20 terčů, Loveckém kole 20 terčů a Zajíci s terči 20 terčů (8+12).

Závod probíhal bez sebemenších problémů a závad na zařízení. Jako vždy panovala velmi dobrá a přátelská nálada.

Dačický víceboj vyhráli loňští vítězové, družstvo SK Bystřice z Bystřice nad Pernštejnem ve složení Bělík Michal, Vrbas Josef a Vala Jiří v novém rekordu družstev 152 bodů a pokořili 10 let starý rekord, který vytvořilo legendární dačické družstvo ve složení Jindřich Krejdl, Vladislav Tomíšek a Jan Láník starší. Druhé místo obsadilo družstvo Bažantnice z J. Hradce ve složení Svoboda Lubomír, Kos Miroslav a Bušta Radek s celkovým počtem 137 zásahů. Na třetím místě skončilo družstvo ITAL Team (Valtínov;Dačice;Polná) se střelci Tomíšek Vladislav, Šváb Aleš a Tvrdík Miroslav se 134 zasaženými terči.

Všem zúčastněným družstvům děkujeme za věrnost dačické střelnici a již teď se těšíme na první soutěž v novém střeleckém kalendáři 2018 – Novoroční pohár (25 AT;20 LK), který pořádá Střelecký klub Dačice na střelnici Zahrádecký les a hlavní cenou je půlka prasete.

 

Bohuslav Ferdan

ředitel závodu

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..