Devatenáctý ročník Novoročního poháru probíhal v jarním počasí

Oproti minulému ročníku byl rozdíl teplot 30°C! Loni se vyšplhal teploměr na -20 °C, letos se teplota blížila +10°C. Začátek závodu zahalila mlha se sluníčkem a tak první střelci měli problém s orientací na terč. Pěkné počasí a tradičně dobrá nálada na střelnici přilákala na letošní Novoroční pohár skoro dvojnásobnou návštěvu oproti loňskému ročníku. Do závodu se přihlásilo 38 střelců z celé ČR. Mezi nimi jsou pravidelní účastníci, kteří k nám jezdí řadu let a to i přesto, že k nám mají poměrně dlouhou cestu.

Výsledky NP 2019

Výsledky NP 2019

Závod provázela pohoda na střelištích a bylo připravené i bohaté pohoštění pro všechny zúčastněné. O krásném počasí svědčí i to, že střelci trávili čekání na další položky posezením na venkovních lavicích, což u zimního závodu je výjimka.

Soutěž byla vypsána na 45 terčů. 25 na automatickém trapu a 20 na loveckém kole. Po velmi vyrovnaném závodě a dobrém výkonu zvítězil s 41 zásahy ze 45 možných Jan Bláha z Rodvínova a odměnou mu byla půlka jatečního prasete. Na druhém místě skončil se 39 zásahy (lepší položka na LK) Vladimír Tomíšek z Valtínova. Třetí místo obsadil s 39 zásahy (horší položka na LK)  Roman Jelínek z Modřic.

Děkujeme střelcům i divákům za věrnost dačické střelnici.

NP 2019

NP 2019

Zveme všechny 5. května 2018 na Dačický víceboj tříčlenných družstev, který je vypsán na 60 terčů pro každého střelce (20 LB; 20 LK; 20 Z+T). Ceny, tak jak je na dačické střelnici zvykem, budou připraveny pro všechny zúčastněné střelce.

Poděkování patří také všem sponzorům, bez kterých bychom tento závod nemohli uspořádat.

Přeji všem pevné zdraví a úspěšný rok 2018.

 

Bohuslav Ferdan

Ředitel závodu

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..